Värmepumpar

Luft / Luft

Om du inte kan borra efter bergvärme eller gräva för jordvärme så kan en luft/luft-värmepump vara det perfekta alternativet för dig. På samma sätt som övriga värmepumpar utvinner en luft/luft-värmepump energi, men i detta fall från utomhusluften. Genom kompressorteknik utvinner man den lilla mängd värme som finns i luften under årets kallare månader och sprider den sedan inomhus med hjälp av en fläkt. Det kompakta måttet på innedelen gör den lättplacerad, exempelvis över en entrédörr.

Luftkonditionering / AC

Svalka dig i sommarvärmen
Även i nordiskt klimat är det ibland skönt att kunna njuta av ett svalt hem. Med en bra luftkonditionering har du möjligheten att inte bara kyla utan även värma när det blir för kallt. Du har dessutom möjligheten att med bibehållen driftsekonomi, effektivt kyla ner ditt hus för skön svalka under de hetaste sommardagarna.

Luft / Vatten

En luft/vatten-värmepump ger dig ett komplett värmesystem. Det är en stabil och lätthanterlig värmekälla som även kan ge dig stora besparingar på din uppvärmningskostnad.

Övervakning / fjärrstyrning

Du enkelt kontrollera din värmepump eller luftkonditionering i realtid. Oavsett om du är ute på språng eller kopplar av i soffan

Bergvärme

Hur fungerar bergvärme?

  1. Ett hål på mellan 100 och 200 meter borras
  2. I hålet sänks en slang ned där vätska cirkulerar
  3. Vätskan värms upp av bergvärme lagrad från solen
  4. Uppvärmda vätskan pumpas upp till huset
  5. En bergvärmepump utvinner värmen med kompressorteknik
  6. Vätskan pumpas ner i berggrunden igen